Idag är det arbetarrörelsen fel – Lebewohl Sozialismus!

Det händer inte särskilt ofta, men vissa morgnar är det som att smaken av nyrostat kaffe blandas med journalistikens väloljade maskineri och tar oss till en ett annat universum.

Vissa morgnar är det som att Schopenhauers idéer om världen som vilja och föreställning reinkarneras via Dagens Nyheter.

Denna morgon var en sådan.

Ann Perssons intervju med den nye Integrationsministern Erik Ullenhag i dagens DN (finns ej i elektronisk form) innehåller alla ingredienser för att på ett harmoniskt sätt förena glädje, sorg, underhållning och djupsinne.

Framför allt fångas vi av frågorna, som med sin väldoftande arom skapar en känsla av att vi lever i en svensk hederlig nationalsocialistisk demokrati. Några exempel:

”Arbetsförmedlingen ska ge varje nyanländ med uppehållstillstånd en lots och en etableringsplan. Reformen får kritik för att den inte omfattar anhöriginvandrare, som är den största gruppen, med många kvinnor. Är det inte olyckligt att invandrarkvinnorna hamnar utanför?” (Eriks svar: nej), eller ”Den nya etableringsersättningen anses vara så låg att många ändå kommer behöva socialhjälp. Vill du höja ersättningen?” (Eriks svar: nej).

Ni får ursäkta de många citaten, men att inte fortsätta med exempel vore att göra detta Magnum Opus orätt. Så:

”Du sägs vara försiktigare än Nyamko Sabuni. Till exempel vill du inte se obligatoriska gyntester för att kontrollera könsstympning eller införa slöjförbud i skolan. Hur vill du beskriva skillnaden mellan er?” (Eriks svar: lika men olika); eller ”Sabuni [….] föreslog enklare jobb med lägre löner för nyanlända. Vore det en bra idé?”. Och avslutningsvis: ”Sabuni ville korta föräldraledigheten [för nyanlända]. Håller du med?” (Eriks svar: Nej. Men vi måste sänka trösklarna till arbetsmarknaden).

De sista frågorna går att korta ner till: ”Är du för språk- och medborgartest?” (Eriks svar: ja!) samt ”Är du för Burkaförbud?” (Eriks svar: typ.)

Visserligen är Erik Ullenhag en så kallad mildare variant av Nyamko Sabunis effektiva kulsprutor, men han fortsätter som tur är på en väl utarbetad motorväg. Man skulle kunna säga att om Nyamko Sabuni är en Lamburghini Diablo så är Erik Ullenhag en Volvo kombi som bär den svenska kärnfamiljen dit de vill i ett långsamt, tryggt och behagligt tempo.

Vi på Vem fel är det idag? tycker att det–  i en tid där vänstervindarna tvingar oss förnuftiga till reträtt – är befriande att Sverige nu till fullo närmat sig den politik som allas våran förebild Dansk Folkeparti driver igenom på andra sidan sundet. Eller snarare: att frihetlighetens ljus, i detta monopoliserade mörker, nått en sådan styrka att det inte längre anses ligga något konstigt i att ställa frågor som att ”Till exempel vill du inte se obligatoriska gyntester för att kontrollera könsstympning eller införa slöjförbud i skolan?”.

Om vi ser det ur ett större perspektiv är det en skandal att det ska dröja ändå till 2000-talet innan det åter blivit legitimt att yttra sådant som stora tänkare i filosofins kokande kittel Tyskland formulerade redan på 1800-talet och praktiserade under 1900-talet.

Uppenbarligen går detta att kopplas till Socialdemokratins destruktiva maskineri –arbetarrörelsen. Vi skulle till och med kunna säga att roten till världens alla problem hänger samma med dem. Och klimatvänstern.

Arbetarrörelsens eviga strävan efter jämlikhet har skapat ett samhälle där förortsestetiken anses vacker och keps i klassrummet normalt.

Fy, Sosse, fy!

Eller som vi på Vems fel är det idag? brukar säga: Bonjour Future, Lebewohl Sozialismus!

Annonser
Det här inlägget postades i Arbetarrörelsen, Dansk Folkeparti, Erik Ullenhag, Folkpartiet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Idag är det arbetarrörelsen fel – Lebewohl Sozialismus!

  1. Ing. Sven-Olof Bengtsson-Svensson-Lundin skriver:

    Nu är du helt ute och cyklar! Det är klart att de är de arbetslösas fel, de som inte vill anpassa sig till arbetslinjen. Nu får du nog göra en dementi!

  2. gurrerikki skriver:

    fantastisk rolig läsning och intressant! Har precis startat blogg själv och vill väldigt gärna ha feedback, kika gärna in på:
    https://gurrerikki.wordpress.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s