Det är Public service fel!

Det är mycket gnäll från vänstermediaeliten för tillfället och det kan man kanske förstå. Regeringen har äntligen börjat lossa på de ideologiska tumskruvar som perforerat våra sinnen med de ickekommeriella mediehusens propaganda och beslutat att alla nya programmidéer och tjänster från SVT och SR ska godkännas av regeringen samt gå på remiss till marknadskrafterna.

Public service bolagens stora problem är att de inte är vinstdrivande. Det är allmänt känt att verksamheter som inte är vinstdrivande är sämre än sina marknadsanpassade motsvarigheter. Det är därför besynnerligt att de stora mediehusen känner sig hotade av journalistik vars drivkrafter (ickekommersiella) i sig garanterar uselhet. Men det finns ändå flera tydliga och goda skäl till regeringens beslut:

1) Slå vakt om journalistiken!

Eftersom journalistiskens mening är att sälja annonser är det idiotiskt om en proggrammide eller tjänst som skulle kunna sälja annonser finns i ett mediehus som inte säljer annonser. Det gör journalistiken meningslös.

2) Det demokratiska uppdraget

Eftersom Public service i sig är en rest från den kommunistdiktatur som existerade i Sverige förut är det rimligt att alla frihetsälskande instanser gör allt de kan för att avskaffa denna institution. Ett bra sätt att påbörja detta är att transferera alla bra idéer till oberoende marknadsvänliga aktörer vilka till skillnad från den offentliga mediesektorn faktiskt sätter värde på god journalistik.

3) Public service är en lögn

Service existerar otvivelaktigt men ordet Public service bär på en uppenbar lögn. Något så abstrakt som ett folk existerar endast i krigssituationer, annars aldrig. Människor är individer och marknadsandelar och ska behandlas just så.

4) Sanningen!

Den underliggande ideologiska sanningen bakom regeringens beslut ligger i insikten om behovet av en neutral och objektiv journalistik. Detta sunda förnuft är ingen enskild människa (bortsett från Carl Bildt men han gör andra saker) förmögen utan uppstår först då människan upphör att vara en människa och blir någonting mer – en del av en marknad.

Den människa som försöker finna mening och sanning bortom kapitalismens tempel kommer finna sig övergiven och ensam, utlämnad åt sin otillräckliga mänsklighet. Hon kan stå där och ropa men de öron som lyssnar och de ögon som ser har sin uppmärksamhet fäst vid en sanning bortom tankar och ord. Den neutralt spegelblanka sanningen i siffror på en skärm. Den mänskliga existensen är i sig korrupt och låter vi den härja fritt riskerar den att ödelägga en skimrande värld vars lagbundenhet stavas kommers. Marknadsekonomin är en synergisk process där det mänskliga sinnet kan få ro och inse att det hon vill ha – är det som hon får. Och visst vill vi få det vi vill ha?

Lyckan står runt hörnet men först måste de okapitalistiska rösternas falska tungor befrias från ord.

Det är Public service fel.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Det är Public service fel!

 1. ... skriver:

  Public Service är rätt

 2. Uno Hansson skriver:

  Människor är förstås individer – men det är ju länge sedan slaveriet avskaffades (där det bokstavligen köps och säljs mänskliga individer). Däremot kan det enligt Alexander Bard påstås att människor är fysiska individer och att så gott som varje individ socialt sett är delar av en eller oftast flera olika subkulturer.

 3. Uno Hansson skriver:

  rättelse: … (marknader där det bokstavligen köps och säljs mänskliga individer) …

 4. Arne Roland skriver:

  Så Mats Hegfors tillhör vänstermediaeliten? Nästa nonsens: att det funnits en kommunistdiktatur i Sverige. Ytterligare stolligheter: människor är marknadsandelar. Frihetsälskande, att tvingas genomlida ständiga reklaminslag? Neutral och objektiv journalistik – från kommersiella bolag som har nära nog fått en monopolställning?

  • eliaslove skriver:

   Alla som vänder sig mot alliansens perfekta politik är, i varje fall just då, en del av vänstermediaeliten. Detta eftersom det bara är den bittra vänstermediaeltien som inte förstår perfektion.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s